Jagode

PODROBNI OPIS

Rdeči plodovi, omamnega vonja, uglajenega okusa in prijetnega videza zasedajo prvo mesto pri proizvodnih Panonskega vrta.

V letu 2012 smo zaradi kolobarja nasad preselili iz lokacije Nemščak na lokacijo Šipoševo ( parcela na desni strani ceste Beltinci-Gančani). Novi nasad smo zasnovali nekoliko drugače kot je bil prvi. Skrajšali smo vrste, povečali razmak med parcelami in tunele obrnili v veter. S temi prijemi in znanjem ter izkušnjami, ki smo si jih v preteklem času pridobili, pričakujemo na tej lokaciji in novejšem načinu še boljše in okusnejše plodove.

Značilnost naše jagode ostaja uglajeno razmerje med kislinami in sladkorji, kar plodovom daje še posebno svežino, popolnost plodov pa zaokrožimo z skrbno nego rastlin, ročnim in dnevnim obiranjem in tako zagotavljamo najbolj sveže jagode za vsakega.

SESTAVA

Aroma jagod, ki jo poznamo, je sestavljena iz več kot 300 različnih komponent, pri čemer je čez 90 različnih estrov karbonske kisline, 30 različnih oblik same karbonske kisline, 20 acetalov, 40 različnih alkoholov, nekateri aldehidi in ketoni, enostavni ogljikovi hidrati ( različni sladkorji) ter nekatere žveplove spojine.

Z 100g zaužitih jagod odrasel človek pokrije 87% dnevnih potreb po vitaminu C. Poleg vsega omenjenega vsebujejo jagode še katezine, ki v organizmu delujejo antibakterijsko in posredno preprečujejo vnetja, vežejo pa tudi težke kovine.

Barvili antocian in kempeferol, ki dajeta jagodam značilno rdečo barvo, delujeta antikancerogeno.

PRIPOROČILO PRED UŽIVANJEM

Pranje jagod strokovnjaki odsvetujejo, saj se s tem izgubljajo pomembne hranilne snovi, vonj in tudi okus.
Sami priporočamo tik pred zaužitjem tuširanje pod blagim curkom hladne vode, kar bistveno poveča svežino in še poudari arome.

TEMPERATURNI REŽIM

Hranimo v hladilniku na temperaturi +8°C

PAKIRANJE

250g, 500g ( posodica PET + flowpack folija)