Okus. Življenje. Vitalnost.

Vrtnine

Tradicionalno kmetovanje na velikih površinah smo v Skupini Panvita dogradili s proizvodnjami, ki sledijo logiki domačega vrta.

Skozi zgodovino so kmetje v Prekmurju poleg velikih klasičnih proizvodenj (žitarice in koruza) vedno košček zemlje namenili proizvodnji vrtnin, jagodičevja in posebnih, v klasični kulinariki močno zasidranih kultur, v prvi vrsti za lastno porabo.

V sledenju tej logiki smo tudi mi zasnovali malo večje vrtove, kjer z navdihom iz zgodovine, vendar s sodobnimi prijemi in največjo pozornostjo, proizvajamo kulture za direktno porabo v gospodinjstvih.

Začelo se je z jagodami, nadaljevalo s kulturami, ki jih lahko vidite v nadaljevanju.

Skozi predstavitev posameznih kultur, ki smo jih skrbno izbirali, Vam hočemo ponuditi spekter pridelkov, ki jih dnevno, skozi sezone letnih časov, uporabljate v Vaši kuhinji.

Vse pridelke smo poskušali prilagoditi hitremu času, v katerem živimo. Pakirani so v manjše enote, primerne za sprotno porabo z namenom, da sproti kupujete sveže pridelke in tako pridete do najboljših okusov.

Upamo, da Vas bomo s skrbno izbranimi pridelki in z napotki k njihovi pripravi navdušili, sočasno pa Vam pričarali lepe trenutke ob uživanju okusov in moči rastlin v krogu vaših izbranih najbližjih.