Okus. Življenje. Vitalnost.

Jagode

PODROBNI OPIS

Rdeči plodovi, omamnega vonja, uglajenega okusa in prijetnega videza zasedajo prvo mesto pri proizvodnji Panvitinih vrtnin.

Značilnost Panvitine jagode ostaja uglajeno razmerje med kislinami in sladkorji, kar plodovom daje še posebno svežino, popolnost plodov pa zaokrožimo z skrbno nego rastlin, ročnim in dnevnim obiranjem in tako zagotavljamo najbolj sveže jagode za vsakega.

SESTAVA

S 100 g zaužitih jagod odrasel človek pokrije 87 % dnevnih potreb po vitaminu C. Poleg vsega omenjenega vsebujejo jagode še katezine, ki v organizmu delujejo antibakterijsko in posredno preprečujejo vnetja, vežejo pa tudi težke kovine.

Barvili antocian in kempeferol, ki dajeta jagodam značilno rdečo barvo, delujeta antikancerogeno.

PRIPOROČILO PRED UŽIVANJEM

Pranje jagod strokovnjaki odsvetujejo, saj se s tem izgubljajo pomembne hranilne snovi, vonj in tudi okus.
Sami priporočamo tik pred zaužitjem tuširanje pod blagim curkom hladne vode, kar bistveno poveča svežino in še poudari arome.

TEMPERATURNI REŽIM

Hranimo v hladilniku na temperaturi +8°C

PAKIRANJE

Košarice po 500 g

LETNI ČASI

maj, junij

Letni časi

maj, junij