Okus. Življenje. Vitalnost.

Mini lubenice

PODROBNI OPIS

Domovina lubenic je Afrika. Ker obožujemo lubenice, ne maramo pa nositi težkih in velikih plodov po trgovinah, motijo nas črne trde koščice smo iskali in našli boljšo rešitev. Naše lubenici so mini, težke do 2,5 kg in nimajo trdih koščic. Za prenašanje smo razvili nosilni karton.

SESTAVA

Naravi je uspelo kar 95 % sadeža napolniti z vodo, preostale sestavine so: sladkorji, beljakovine in vlaknine, minerali in vitamini. S 100 g lubenice zaužijemo le 30 kcal.

Pa naj bo lubenica sadež ali zelenjava. Bolj, ko jo proučujejo, več pozitivnih učinkov ugotavljajo. Pomaga namreč odvajati vodo iz telesa in je odličen vir likopena, ki kot poznan antioksidant zmanjšuje tveganje za nastanek raka prostate ter bolezni srca in ožilja.

Pravijo, da ni samo poletna osvežitev ampak pravi melem za celice, kajti sok lubenice se porazdeli po celem telesu ter vstopi v tkiva in celice ter jih hladi in hrani.

PRIPOROČILO PRED UŽIVANJEM

Pri nakupu moramo biti pozorni, da je trdna, težka, enakomerno obarvana in če potrkamo nanjo mora votlo zadoneti.

Dalj časa ko lubenica stoji, manj je sladka in sočna. Uživamo jo surovo, ponavadi samo ali v sadnih solatah, se pa najdejo tudi recepti v kombinaciji z mesom.

TEMPERATURNI REŽIM

Hranimo jih pri temperaturi do 8°C, pred uživanjem pa jih lahko ohladimo še nekoliko nižje, kar poveča užitke.

LETNI ČASI

julij, avgust

Letni časi

julij, avgust, september