Okus. Življenje. Vitalnost.

Meso in mesnine

Panvita MIR (Mesna industrija Radgona), katere začetki segajo v leto 1922, se ukvarja z zakolom živine, razsekom in konfekcioniranjem mesa ter s proizvodnjo mesnih izdelkov. Panvita MIR je edino mesno-predelovalno podjetje v Sloveniji, ki ima registracijo za kombinirano predelavo belega in rdečega mesa. Osnovne surovine za predelavo in proizvodnjo mesnih izdelkov zagotavljamo iz lastnih farm prašičev in perutnine ter klavnice znotraj Skupine Panvita.

Trgu letno ponujamo 16 tisoč ton svežega mesa, polpripravljenih mesnih izdelkov, barjenih, poltrajnih in sušenih mesnin. Nenehno se prilagajamo potrebam trga. V naši prodajni paleti so programi, ki zadovoljujejo tudi posebne zahteve kupcev. Takšna sta programa AVE PRESTIGE, v katerem so izdelki, pripravljeni po tradicionalnih metodah, ter program “varovanih živil”, ki je namenjen zahtevnejšim porabnikom. Nekaj programov je posebej prilagojenih posameznim trgom po Evropi.

Sodelujemo z vsemi velikimi trgovskimi sistemi v Sloveniji ter z nekaterimi ndrugod po Evropi. Na tujem prodamo 15 odstotkov celotnega programa. Z lastno maloprodajno verigo mesnih centrov v Sloveniji se na področju distribucije hitro prilagodimo večjim kupcem v gastro segmentu.

Kot eni redkih v Sloveniji imamo postopke usklajene z mednarodnim živilskim standardom IFS, poslovne procese s standardom ISO 9001:2000 ter certificiran HACCP in Halal standard. Panvita MIR ima pridobljen tudi ovalni žig SI 711 ES.