Okus. Življenje. Vitalnost.

Perutninarstvo

V sklop perutninarstva, ki se odvija v podjetju Panvita, Agromerkur d.o.o. sodi proizvodnja valilnih jajc in dan starih piščancev, reja piščancev in proizvodnja perutninskega mesa. Vse te dejavnosti so koncentrirane na področju Pomurja, kjer redimo piščance s pomočjo partnerskih kmetij. To nam omogoča popolni nadzor vseh faz proizvodnje.

Piščance krmimo s kakovostno krmo s slovenskimi žiti proizvedeno v mešalnici Panvita kmetijstvo. Velik poudarek dajemo na poreklo krme, pomembna je sledljivost, lokalna pridelava, način vzreje, okolje, v katerem je bila žival vzrejena. Vse to so dejavniki, ki jih potrošniki upoštevajo pri nakupnih odločitvah.

Prodajni program podjetja zajema celega piščanca, piščančji razsek, mesne pripravke in surovino za proizvodnjo izdelkov.

V Sloveniji imamo na področju proizvodnje in priprave svežega in zamrznjenega piščančjega mesa 12-odstotni  delež.

Meso in izdelki iz perutninskega mesa so na trgu dostopni pod blagovno znamko AVE IK brez GSO in trgovskih blagovnih znamk. Dejstvo je, da do okusnega in kakovostnega obroka na naših mizah vodi precej daljša pot, kot je le od najbližje trgovine do doma.