Okus. Življenje. Vitalnost.

R R projekti

 

Panvita Agromerkur d.o.o.

Ekološki piščanec od hleva do krožnika

Projekt razvoja ekološkega piščanca od hleva do krožnika zajema razvoj novega izdelka od zaključene TRL stopnje 5 do TRL 9 in bo slovenskemu potrošniku ponudil EKO piščančje meso, ki ima višjo dodano vrednost in dokazano višjo vsebnost omega 3 maščobnih kislin. S povezavo različnih segmentov bo projekt vzpostavil verigo vrednosti, ki bo s popolno sledljivostjo in kratkimi transportnimi potmi ponudila izdelek z nizkim okoljskim odtisom, ki bo potrdil večjo osveščenost v skrbi za okolje, ki jo predstavlja ekološka pridelava. Prav tako bo projekt ponudil smernice za Dobrobit živali za perutnino.

Projekt s področja Trajnostne pridelave hrane je s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj sofinanciran v višini 153.201,55 €.

 

www.eu-skladi.si

 

Panvita d.d.

Izločanje antibiotikov iz prehranske verige (AB free)

 

Projekt obravnava problematiko izločanja antibiotikov iz prehranske verige. Celovit koncept projekta sledi dvema usmeritvam:

  1. a)    zmanjšanju uporabe antibiotikov v celotni prehrambeni verigi ter
  2. b)    verigam vrednosti, ki so uveljavljene v nacionalni in globalni živilski panogi.

Projekt s področja Trajnostne pridel ave hrane je s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj sofinanciran v višini 1.997.913,80 €. Izvaja se skupaj s partnerji: Jata Emona d.o.o., ZEL-EN, d.o.o., Frutarom Etol d.o.o., Žito d.o.o. in UM, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo.

 

www.eu-skladi.si