Okus. Življenje. Vitalnost.

Vrtnine

Stara misel pravi, da je vrtnarjenje dokaz verovanja v jutri. Mi v jutri nedvomno verujemo, še posebej, ko se veselimo zrelih sladkih jagod, omamnega vonja ali pa zdravih belih in zelenih špargljev, ki nudijo nepozabno kulinarično doživetje.

Povrtninarstvo razvijamo kot alternativo klasičnemu načinu pridelave poljščin in kot usmeritev z višjo dodano vrednostjo. V sklopu naravnih danosti panonske ravnice smo zraven jagodičevja in izbranih vrst zelenjave umerjeni še v proizvodnjo specialnih kmetijskih kultur in alternativnih poljščin.
Na področju proizvodnje jagod utrjujemo položaj vodilnega proizvajalca v Sloveniji, pri čemer je naša osrednja konkurenčna prednost proizvodnja jagod v zemlji, ki temelji na izdelanem sistemu vodenja kakovosti, kar zagotavlja standardno kakovost plodov, visoko prehransko varnost in ekonomsko racionalnost.

Na področje proizvodnje zelenjave vstopamo s pridelavo špargljev, mladega česna, paprik, jajčevcev… Konkurenčno prednost, ki jo dosegamo pri pridelavi jagod, bomo na osnovi standardov razširili tudi na ostale sonaravno pridelane vrtnine in učinkovito izkoristili naravne danosti rodovitne panonske ravnice.
Razvojne načrte usmerjamo tudi v proizvodnjo alternativnih poljščin, začenjamo z makom. Iz te poljščine bomo s pomočjo sodobnih tehnoloških procesov razvili produkte, ki bodo izpolnili pričakovanja tudi najzahtevnejših kupcev.