Jubilejno leto, ki ga je začela z otvoritvijo Panvitine srčne poti v Moravskih toplicah, je prejšnji teden zaključila s Tednom odprtih vrat. V času med 8. in 12. oktobrom so si Panvitine dejavnosti v živo ogledali učenci prekmurskih osnovnih in srednjih šol.

Skupina Panvita danes zaključuje s projektom Teden odprtih vrat, s katerim so med drugim obeležili jubilejnih 90 let, odprli vrata lokalni skupnosti ter predstavili svoje delovanje in dosedanje dosežke. Predsednik uprave mag. Peter Polanič od tem dodaja: V Skupini Panvita smo ponosni na naš jubilej, saj smo z našim skupnim delom dokazali, da znamo in zmoremo. A brez naših zaposlenih in podpore lokalne skupnosti takšen razvoj ne bi bil možen. Zato se ob tej priložnosti zahvaljujem vsem, ki nam stojite ob strani in verjamete v nas in naše izdelke.«
Učencem osnovnih in srednjih šol so z vodenimi ogledi predstavili Mesno industrijo v Gornji Radgoni, svojo bioplinarno Jezera v Rakičanu ter vinsko klet Marof v Mačkovcih z vinogradništvom. Učitelji in učiteljice, ki so se z učenci udeležili Tedna odprtih vrat, so pohvalili projekt in dodali, da so veseli vsake takšne pobude. »Panvitin Teden odprtih vrat je dobrodošla pobuda, ki je bila dobro sprejeta tako med učenci kot učitelji. Dobro je, da se šolarji izobražujejo tudi izven šolskih učilnic, saj takšna popestritev krepi pozitiven odnos do učenja. Takšnih pobud si želimo tudi v prihodnje«, je dodala ena izmed učiteljic.
»S tem smo želeli podjetje in našo dejavnost predstaviti in približati lokalni skupnosti. Skozi cel teden so nas obiskovali učenci osnovnih in srednjih šol v Prekmurju in si z veseljem ogledovali proizvodne procese. Spoznali so, kakšen je cikel »od njive do mize«, naši strokovnjaki pa jim odgovorili na vsa njihova vprašanja. V Skupini Panvita se zavedamo, da uspešno poslovanje in razvoj podjetja nista možna brez tesne povezave in sodelovanja z lokalno skupnostjo«, je povedala vodja projekta Simona Petek Čerpnjak.

Teden odprtih vrat zaokrožuje praznovanje jubileja, ki so ga v Panviti začeli z otvoritvijo Panvitine srčne poti v Moravskih Toplicah, kjer so v sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja Pomurje odprli urejeno pot za nordijsko hojo ter vodene vadbe strokovnjakov Centra za nordijsko hojo iz Murske Sobote. Po ocenah Skupine Panvita in Društva za zdravje srca in ožilja Pomurje vsak mesec svoje zdravje na tej poti krepi vsaj 100 ljudi vseh starosti.

Vezano na strokovno javnost je Skupina Panvita okrepila sodelovanje z izbranimi fakultetami. Strokovnjaki Skupine Panvita iz različnih področij sodelujejo kot gostujoči predavatelji na fakultetah ali pa se strokovnjaki s fakultet vključujejo v interne razvojne ali izobraževalne projekte Skupine Panvita.

Skupina Panvita se je z nenehnim vlaganjem v razvoj in željo po vedno večji kakovosti in varnosti izdelkov razvila v enega največjih proizvajalcev hrane v Sloveniji. Svoje poslovanje uspešno širijo tudi na tuje trge, kjer trenutno največ ustvarijo na Madžarskem, Hrvaškem in Danskem.

Pot, ki jo je prehodila Panvita, se danes izraža v obsegu delovanja. Danes Skupino Panvita povezuje 11 družb s skupno več kot 600 zaposlenimi, 3.500 ha kmetijskih površin za proizvodnjo osnovnih kultur z letno proizvodnjo 20.000 ton žit in 55.000 ton krmil, 65.000 vzrejenih prašičev in 4 milijone vzrejenih piščancev, 17.000 ton predelave mesa in mesnih izdelkov, 26.000.000 kWh proizvedene električne energije iz odpadne biomase ter preko 1.500 partnerskih družinskih kmetij.

Več prispevkov si lahko ogledate tudi v arhivu.