V sklop perutninarstva, ki se odvija v podjetju Panvita, Agromerkur d.o.o. sodi proizvodnja valilnih jajc in dan starih piščancev, reja piščancev in klavnica. Vse te dejavnosti so koncentrirane na področju Pomurja, kjer redimo perutnino na lastnih farmah in s pomočjo več kot 30 partnerskih rej. To nam omogoča 100-odstotni nadzor vseh faz proizvodnje.

Kakovostna krma za perutnino prihaja iz Skupine Panvita, mesne izdelke na osnovi perutninskega mesa pa proizvajamo v podjetju Panvita MIR d.d.

Prodajni program podjetja zajema celega piščanca, piščančji razsek, surovino za proizvodnjo mesnih izdelkov na osnovi perutnine in izdelavo predpripravljenih svežih izdelkov iz perutninskega mesa.

V Sloveniji imamo na področju proizvodnje in priprave svežega in zamrznjenega piščančjega mesa 12-odstotni tržni delež, ki ga letno povečujemo.
Poslujemo v skladu s standardi ISO 9001:2000, certificiranim HACCP sistemom, mednarodnim prehranskim standardom IFS ter s HALAL standardom za proizvodnjo svežega mesa in mesnih izdelkov. Od Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo za rejo “domačega goričkega piščanca” prejeli certifikat višje kakovosti.

Meso in izdelki iz perutninskega mesa so na trgu dostopni pod blagovnima znamkama AVE in PIPI.

Več prispevkov si lahko ogledate tudi v arhivu.