Okus. Življenje. Vitalnost.

Ave floater

Pričela se je sezona špargljev




Z veseljem sporočamo, da smo pričeli z obiranjem špargljev v sezoni 2012.

Letos se je zaradi toplega vremena rast špargljev pričela hitreje kot v preteklih letih, glede na letošnjo sušo in tudi sušo, ki nas je pestila v jeseni in v zimi leta 2011 pa pričakujemo tanjše poganjke, ki pa bodo zato še bolj aromatični. Rastlina se namreč brani pred sušo in prekomernim izhlapevanjem s povečano sintezo aromatičnih olj, ki pa so nosilec okusov, podobno kot pri divjem, istrskem šparglju.

Dnevno sveže šparglje bomo ponudili na stojnici pri Granarju v Beltincih (vse dni razen nedelje od 9.do 16. ure), ob sobotah pa tudi na stojnici pred Mesnim centrom v Murski Soboti (od 7.30 do 12. ure).
Da bi dodatno navdihnili vašo kulinarično fantazijo, bomo na stojnicah ponudili tudi knjigo z recepti, ki jo je napisal pionir pridelave špargljev v Sloveniji, Iztok Vidic.

Lepo vabljeni in obilo kulinaričnih užitkov Vam želimo!

Več prispevkov si lahko ogledate tudi v arhivu.