PANVITA PRIČELA Z OBIRANJEM JAGOD – SPOMLADI JIH PRIČAKUJEJO OKOLI 130 TON

9. maj 2023
Beltinci, 8. maj 2023 – Skupina Panvita, ki je v preteklem letu postavila največji rastlinjak v Sloveniji za gojenje jagod in različnih vrst zelišč, je v tem tednu pričela s spomladanskim obiranjem jagod. Pričakujejo, da bodo do junija obrali okoli 130 ton pridelka. 


V rastlinjaku, ki se sicer razteza na 20.000 kvadratnih metrih, je skoraj 30 kilometrov gojitvenih kanalov za jagode, ki so postavljeni na višini in na ta način tudi prijaznejši obiralcem. Način pridelave jagod v rastlinjaku je okolju prijazen, omogoča nižjo porabo vode, hranil in fitofarmacevtskih sredstev, kar zagotavlja optimalen razvoj pridelka, Panvita pa lahko na ta način kupcem ponudi sveže in visoko kakovostne jagode tako spomladi, kot jeseni.


Panvita, kot prva in največja vertikalno integrirana veriga podjetij v živilsko predelovalni industriji, želi prispevati k dvigu prehranske varnosti in samooskrbe v Sloveniji, zato velik poudarek namenja kakovostno pridelani lokalni hrani in ozaveščanju o pomenu uživanja izdelkov, ki imajo krajšo pot od pridelovalca do potrošnika.


Peter Polanič, direktor Skupine Panvita ob tem dodaja: »Stremimo k temu, da na trgu ponudimo le najbolj kakovostne izdelke domače pridelave. Naša prizadevanja opazijo tudi potrošniki, ki vse pogosteje posegajo po izdelkih slovenskih proizvajalcev in se veliko raje odločajo za nakup domačih jagod, ki so bolj sveže in okusne od tistih, ki imajo za sabo dolge transportne poti.«


Dodatne informacije:
Simona Petek Čerpnjak
E–mail: simona.petek@panvita.si


22. april 2025
Panvita s prvo setvijo ob svetovnem dnevu Zemlje odpira najsodobnejši steklenjak v Sloveniji Rakičan, 22. april 2025 – V Skupini Panvita so ob svetovnem dnevu Zemlje zagnali pridelavo solate v najsodobnejšem steklenjaku v Sloveniji. V tehnološko naprednem objektu v Nemščaku v Prekmurju, rastline vse leto uživajo v optimalnih pogojih , kar omogoča trajnostno in okolju prijazno pridelavo.
2. april 2025
Sezona žara se lahko začne – pravočasno se pripravite z novostmi AVE Grill 2025 Sončni dnevi, prijetne temperature in vse daljši večeri nam že jasno sporočajo, da se sezona žara lahko začne. V Panviti smo pripravljeni na vse želje in potrebe mojstrov žara, zato vas vabimo, da raziščete naše preverjene klasike in spoznate številne okusne AVE novosti letošnje sezone. Brezčasne klasike za prave gurmane Naši klasični izdelki so dobro poznani in priljubljeni pri vseh, ki prisegate na kakovostno meso z odličnim okusom. Med njimi so čevapčiči in pleskavice klasik, leskovački čevapčiči in pleskavice, pa tudi sarajevski program, pripravljen iz 100 % govedine. Posebej priljubljeni so tanjši sarajevski čevapčiči, ki omogočajo hitro pripravo in pridejo še kako prav mojstrom žara, ko pred njimi stoji dolga vrsta lačnih gostov. Za vse tiste, ki želijo z enim zamahom napolniti lepinjo, pa so prava izbira okusni banjaluški čevapčiči. Seveda ne gre pozabiti niti naših priljubljenih žar klobas (tudi s sirom) in nepogrešljivih uštipcev. Sveže ideje in okusi za nove žar zgodbe Panvitina razvojna ekipa je tudi letos poskrbela za privlačne novosti, ki bodo popestrile vaše piknike in dvignile izkušnjo peke na žaru na višjo raven. Pri zasnovi novih izdelkov smo dali poudarek predvsem na praktičnost, preprosto uporabo in raznolikost okusov. Med letošnjimi novostmi boste našli: Medena rebrca: Sladka in sočna poslastica. Carsko marinirano meso: Popolno za ljubitelje bogatih okusov. Marinirana svinjska vratovina: Mehka in okusna izbira. Svinjski hitri stejk: Za hitro pripravo na žaru. Goveji rib eye in mariniran rostbif: Premium kosi za prave gurmane. Svežina in kakovost v vsakem pakiranju Vsi naši novi izdelki so pakirani v moderno in uporabnikom prijazno skin-pakiranje , ki preprečuje iztekanje marinad in omogoča optimalno zorenje mesa. Tako izdelki ohranjajo svojo kakovost, intenziven okus in sočno teksturo vse do trenutka, ko jih položite na vroče rešetke. S široko ponudbo in različnimi velikostmi pakiranj omogočamo fleksibilno izbiro in nakup ravno pravšnjih količin mesa za vse želje in okuse. Poskrbite, da bodo vaši pikniki tudi letos nekaj posebnega in da bo prav vsak gost našel svoj najljubši okus. Naj se žar sezona začne. Želimo vam veliko slastnih trenutkov v dobri družbi.
29. oktober 2024
Spoštovani, Obveščamo Vas, da smo prejeli neskladen mikrobiološki izvid na prisotnost Salmonelle Derby za izdelek AVE mleto mešano meso L 4295 ( 500 gr in 1000 gr ), kateremu je pretekel rok trajanja 27.10.2024. V kolikor je potrošnik izdelek zamrznil, naj ga zavrže. Pri toplotni obdelavi do središčne temperature 85°C , ki je predvidena pri pripravi tega živila , bakterije propadejo in tako živilo ne predstavlja tveganja. Uživanje nezadostno termično obdelanega živila zaradi prisotnosti bakterije Salmonelle Derby predstavlja tveganje za zdravje.