Vrtnine

Stara misel pravi, da je vrtnarjenje dokaz verovanja v jutri.

Mi v jutri nedvomno verujemo, še posebej, ko se veselimo zrelih sladkih jagod, omamnega vonja ali pa zdravih zelenih špargljev, ki nudijo nepozabno kulinarično doživetje.

Povrtninarstvo razvijamo kot alternativo klasičnemu načinu pridelave poljščin in kot usmeritev z višjo dodano vrednostjo. V sklopu naravnih danosti panonske ravnice smo zraven jagodičevja in izbranih vrst zelenjave umerjeni še v proizvodnjo specialnih kmetijskih kultur in alternativnih poljščin.

Na področju proizvodnje jagod utrjujemo položaj enega od vodilnih proizvajalcev v Sloveniji,  ki temelji na izdelanem sistemu vodenja kakovosti, kar zagotavlja standardno kakovost plodov, visoko prehransko varnost in ekonomsko racionalnost.

Na področje proizvodnje zelenjave pridelujemo šparglje ter ekološke bučke in kumar. 

Šparglji

V Skupini Panvita smo prvi nasad uredili v letu 2007. Tudi tu smo bili posebej pozorni na izbiro lokacije, saj smo nasad dali na najlažjo zemljo, ki jo na vseh površinah premoremo in na kateri špargelj še posebej dobro uspeva.

Jagode

Rdeči plodovi, omamnega vonja, uglajenega okusa in prijetnega videza zasedajo prvo mesto pri proizvodnji Panvitinih vrtnin.

Značilnost Panvitine jagode ostaja uglajeno razmerje med kislinami in sladkorji, kar plodovom daje še posebno svežino, popolnost plodov pa zaokrožimo z skrbno nego rastlin, ročnim in dnevnim obiranjem in tako zagotavljamo najbolj sveže jagode za vsakega.

Ajdova kaša

Ajdova kaša je specialiteta slovenske narodne kuhinje, posebno mesto in zgodovino pa ima v Prekmurju, kjer ji v narečju pravimo tudi »hajdina«.

Ajdova kaša je pakirana v kartonskem tulcu ali vrečki po 710 gramov.

Prosena kaša

Prosena kaša ima izjemne prehranske lastnosti in blagodejno vpliva na prebavo ter ureja črevesno floro. V želodcu povzroča alkalno reakcijo in zato blagodejno vpliva na celoten prebavni trakt. Pospešuje odvajanje vode iz telesa, s tem pa posledično tudi strupe iz telesa. 

Prosena kaša je pakirana v kartonskem tulcu ali v vrečki po 710 gramov.

Mak

Na mak se velikokrat pozablja, ko je govora o tradicionalnih slovenskih kulturah. Vendar je globoko usidran v slovensko, predvsem pa prekmursko kulinariko. Le kaj bi brez makove potice in prekmurske gibanice? Kupci lahko Panvitin mak kupijo v celem zrnju in ne vnaprej mletega. Mletje namreč lahko povsem pokvari kakovost maka.

Mak je pakiran v kartonskem tulcu po 500 gramov ali v vrečki po 170 g ali 500 g.