Nove dimenzije trajnosti AVE piščančjih izdelkov

Ob nakupu različnih živil so kupci pogosto postavljeni pred odločitev – kupiti lokalno, kupiti trajnostno ali kupiti okusno? Z nakupom nove linije piščančjih izdelkov AVE teh odločitev ni potrebno sprejemati, saj kupci dobijo vse hkrati – lokalno, trajnostno in okusno.

Podpora slovenskemu kmetijstvu, podpora naravi

Pot od gnezda do krožnika pri AVE piščančjih izdelkih v celoti poteka v Sloveniji. Poti izdelkov so kratke, mesni izdelki pa so takoj po razrezu zapakirani in dostavljeni na police trgovcev. S tem so zagotovljeni svežina, višja kakovost in okusnost izdelkov, kar je pri piščančjemu mesu še posebej pomembno. Kratke transportne poti pomenijo nižji ogljični odtis in manjšo obremenitev okolja, kar kupcu omogoča, da z vsakim nakupom sprejme okolju prijaznejšo odločitev. Na kakovost izdelkov pa nakazujejo tudi neodvisne ocene strokovnjakov, ki piščančje meso AVE označujejo kot sočno, polnega okusa, z odlično teksturo in prijetno aromo. 

Zakaj je AVE piščanec tako okusen?

Za zagotavljanje ponudbe piščančjih izdelkov, ki so okusni in kakovostni, AVE danes sodeluje z 32 lokalnimi rejci, od tega jih je kar 18 zavezanih k višjim nadstandardom živalim prijazne reje. Lokalni rejci skrbno in odgovorno vzrejajo živali, krmo pa zanje poleg Panvite priskrbuje več kot 2500 lokalnih družinskih kmetij. To za slovensko kmetijstvo in razvoj trajnostnega gospodarstva predstavlja pomemben korak na poti trajnostne pridelave. AVE se prav tako ponaša s posebno skrbnostjo pri izbiri žit, saj ta, poleg strukture krmne mešanice, pomembno vpliva na zdravje živali in na koncu na okus mesnih izdelkov. Velika pozornost pri zagotavljanju visokih standardov skozi različne korake pridelave omogoča, da je AVE piščanec tako okusen.

Nova, skrbno razvita trajnostna embalaža

Skrb za trajnost in zagotavljanje visokih standardov pa se ne konča zgolj pri samih mesnih izdelkih. Nova, inovativna embalaža linije piščančjih AVE izdelkov vsebuje kar 85 % manj plastike kot standardne plastične banjice in je lažja za recikliranje. Enostavna uporaba in hitra ločitev folije od kartonske embalaže tako predstavlja pozitiven vzor tudi ostalim ponudnikom mesnih izdelkov. Novo AVE linijo piščančjih izdelkov s trajnostno embalažo lahko kupci že najdejo na policah Sparovih in Intersparovih trgovin.

Z AVE brez sprejemanja kompromisov

Najvišji standardi AVE izdelkov se ne odražajo le v številnih prejetih certifikatih, okusu, teksturi in prijetni aromi mesa. Ti so prisotni v celotni verigi vzreje piščancev od gnezda do krožnika, ki je prijazna živalim, nadzorovana in lokalna. Kupci tako z nakupom nove linije AVE piščančjih izdelkov z nakupom dobijo kakovosten, okusen in bolj trajnosten izdelek, ne da bi pri tem morali sprejemati kompromise.